Tannat - Grain Noir, Moulin du Mont Lauzin, Comte Tolosan, ZW Frankrijk
OverzichtTannat, Moulin du Mont Lauzin, Grain Noir 2018
In het glas extreem donker gekleurd, zwart-rood, met rijke aroma's van zwarte bessen, bramen, vijgen, zoethout, kaneel en peper.
De smaak is rijk en complex met romig zwart fruit, tabak, iets toast naast vanille, kaneel en peper.
De Tannat druif staat bekend om z'n "dikke huid" boordevol tannines. De wijnmaker heeft ze mooi getemd, versmolten noemen we dat. Die tannines zijn er nog wel.. de laatste restjes zijn goed te combineren met een stevige maaltijd!
Wijn&spijs: Laat die restjes tannines niet afschrikken en geniet van deze bijzondere wijn die u zeker bij zult blijven.
"Grain Noir" komt het beste tot zijn recht samen met gebraden of geroosterd vlees, gerechten met wild, of gewoon een mooie biefstuk. En natuurlijk wilde eend, want daar staat de regio "Ouest" Frankrijk om bekend.
Vivino: 4.2
- Druivenras: Tannat
- Wijnhuis: Moulin du Mont Lauzin
- Wijnregio: IGP Comté Tolosan - ZW Frankrijk
- Inhoud: 0,75L
- Alcohol: 14%
- Bevat sulfieten
- Productiewijze: Duurzaam met Euro certificaat en minimale interventie tijdens vinificatie.
- Schenktemperatuur: 17-19 graden graden
De wijnen van Mont Lauzin, Olivier Malrieu en zijn moeder Angèle Macchion, worden volgens nieuwe, experimentele technieken gevinificeerd, we hebben haar informatie vertaald.
Voor ons klinkt "het experiment" als logisch! met een uitstekend resultaat, zeker de Tannat!
Wijn anders maken
Het creëren van geweldige variëteitswijnen
Na jaren van testen hebben we onze infusiewijnmaakmethode uitgebreid naar alle fermentatievaten van ons wijnbedrijf, hout, glas, aarde en roestvrij staal.
De Tannat kreeg volledige vinificatie in het houten vat. de Syrah, Merlot en Cabernet Franc in de amforen en glazen bollen.
Daarmee hebben we het eeuwenoude principe van extractie, het sap verwijderen, overpompen, neerslaan, etc., ingeruild voor dat van infusie van hele bessen, zonder menselijke tussenkomst.
Wat is de infusietechniek?
Tijdens de klassieke alcoholische gisting wordt 80% van de druiven, vanwege hun lagere gewicht, niet in de wijn ondergedompeld.
Bij de infusietechniek worden de druiven in hun geheel ondergedompeld in speciaal ontworpen roosters. Deze macereren in het sap, beschermd tegen lucht, gedurende het gehele fermentatieproces.
"Wij beoefenen fermentatie door infusie van hele bessen. We plaatsen roosters in alle bakken en dwingen de druiven om in het sap te blijven Het idee is om wijn te maken als thee".
"Het resultaat: “Elegante wijnen, met zachte tannines, zeer zijdezacht in de mond”